Spaghetti bolognese







  
       Składniki:
                                                   


  • 0,5 kg mięsa mielonego               
  • 1 cebula                                         
  • 2 ząbki czosnku                             
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego  
  • oregano                                          
  • sól                                                  
  • pieprz                                            
  • cukier                                             
  • opakowanie makaronu  Spaghetti
  • ser żółty 
  • świeże zioła do dekoracji

 Sposób przygotowania:


Cebulę kroimy w kostkę, czosnek rozgniatamy wszystko podsmażamy. Dodajemy mięso mieszamy  podsmażamy. Dodajemy sól, pieprz, cukier, oregano do smaku mieszamy. Gdy wszystko się podsmaży dodajemy przecier pomidorowy i odrobinę wody gdy wszystko się zagotuje sos gotowy.

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i dodaj do sosu. Całość podgrzej i dokładnie wymieszaj. Zetrzyj na tarce żółty ser posyp potrawę. Przełóż na talerze i udekoruj listkami bazylii.

SMACZNEGO



Brak komentarzy

Prześlij komentarz



SZABLON BY: PANNA VEJJS